luni, 7 noiembrie 2016

Redescoperirea Tarii Hategului (1)


Vi s-a intamplat vreodata sa va ganditi ca vreti sa vizitati un loc si in cel mai scurt timp sa se iveasca  oportunitatea de a merge chiar acolo? Ei bine, eu am trait aceasta experienta in urma cu cateva zile. In prima zi de noiembrie incercam sa fac planuri pentru petrecerea sfarsitului de saptamana si treceam in revista locurile din Romania pe care nu le vazusem de mult timp. Mi-a venit in minte Tara Hategului cu cetatile dacice, Castelul Corvinilor si Rezervatia de zimbrii si mi-am dorit sa revad aceste locuri. Nici n-am apucat sa creionez traseul ca am primit o propunere de nerefuzat: sa particip la proiectul #prinTaraHategului. Asadar, m-am alaturat altor bloggeri din tara si am pornit la redescoperirea Tarii Hategului.

Intalnire cu niste "oameni faini"
Aventura prin Tara Hategului a pornit de la Pensiunea Sarmis din comuna Sarmizegetusa, judetul Hunedoara. Acolo s-a adunat gasca bloggerilor. Am cunoscut "oameni faini" (cum se spune prin zona) si impreuna am petrecut momente foarte frumoase. Sunt convinsa ca vom ramane prieteni pe viata.
Odata ajunsi acolo (bloggerii craioveni), ne-a intampinat cel care este "capul rautatilor" acestui proiect minunat, Calin Bobora. Si nu era cu mana goala, ci incarcat de bunatati de la sponsorii proiectului.
Am primit mezeluri #Elit geniale! Super aromate, carne muuuultă și gust de "casă".

Seara de vineri a fost de socializare... Alaturi de colegii de breasla din Bucuresti, Arad si Hunedoara am savurat bunatatile pregatite de gazdele noastre, Cristian Dacian Vali Cristian. Chiar imi era dor de niste
Virsli veritabili. Care credeti ca este primul lucru pe care l-au facut toti? Ati crede ca au inceput sa manance? Va inselati! Din toate partile au inceput sa se declanseze blitzurile si in cateva momente Facebook-ul a explodat de "mireasma" de Virsli. 

A urmat o delicioasa placinta cu branza si marar, apoi surpriza serii, un tort pregatit pentru Mihaela Ivan... ca doar era ziua ei.

Pensiunea Sarmis
Prima seara n-am avut suficient timp sa vizitez Pensiunea Sarmis... am spus corect "sa vizitez" pentru ca nu este vorba de o cladire cu camere si restaurant, asa cum sunt multe altele. Abia sambata dimineata am pornit in cercetari si am profitat de o superba zi de noiembrie pentru a face fotografii.
Pentru a vizita si admira Pensiunea Sarmis e nevoie de ceva timp. Povestea a inceput in 2005, cand casa familiei Cristian avea doar doua camere de inchiriat. In fiecare an, au mai construit cate ceva. S-au dezvoltat treptat-treptat dorind sa ofere din ce in ce mai multe facilitati celor care le trec pragul. Au ajuns acum la 80 de locuri de cazare, amplasate in mai multe cladiri.
Au imbinat traditionalul cu eleganta si bunul gust. Nu lipsesc o piscina acoperita, terenuri de sport, un elesteu cu peste, foisoare si terase.
Este locul ideal pentru a-ti petrece vacanta sau pentru organizarea unui team-building. Este amplasata intr-o zona de vis, la poalele Muntilor Retezat, nu departe de Muntii Orastiei, la 200 de metri de Cetatea Sarmizegetusa Ulpia Traiana si la mica distanta de alte obiective turistice despre care va voi povesti in articolele urmatoare.

- va urma -

_________________________
#PrinTaraHategului este un eveniment organizat de Călin Bobora, Raul Malea şi Alisa Bencău. Evenimentul este sponsorizat de Pensiunea Sarmis și susținut de Fermele ADO, ELIT și T&O Prodcom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu